Duokoop

DE GROESBEEK: INFORMATIEAVOND VAN HV VOOR STARTERS

Succesvolle informatieavond voor starters op woningmarkt GROESBEEK –

De informatieavond van HV voor starters op de woningmarkt is zeer succesvol verlopen


Er was een geweldige opkomst en goed geïnformeerde en enthousiaste ‘starters’ die huiswaarts keerden. Hierdoor kan men zich de komende tijd gaan oriënteren op de woningmarkt.

Hypotheekadviseur
Het was een vol programma. Makelaar Willie Verbeet beet de spits af door aan te geven waar je als starter op moet letten bij het kopen van een woning. Het begint bij de hypotheekadviseur. Deze kan aangeven wat de financiële mogelijkheden zijn en binnen welk budget er naar een woning gezocht kan worden.

Mogelijkheden
Daarna hebben wethouder Sjaak Thijssen en Mia Buddingh van het SVN aangegeven wat de mogelijkheden zijn om voor een starterslening in aanmerking te komen. Deze starterslening is sinds kort via de gemeente Berg en Dal te verkrijgen. Notaris Teun Timmermans heeft de juridische aspecten voor het kopen van een woning, mede aan de hand van voorbeelden, in kaart gebracht.

Hypotheek
Vervolgens heeft hypotheekadviseur Peter de Jong de mogelijkheden met betrekking tot het verkrijgen van een hypotheek besproken. Tot slot was het de beurt aan Nick Verhees van DuoKoop die de combinatie van het huren van de grond en het kopen van de woning heeft toegelicht. Hierdoor zijn er ruimere mogelijkheden voor de starter om een eerste huis te kunnen kopen.


Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl

Foto en rechten: Ria Eeren.
03 APRIL, 2018

>